PROFESSIONEL HOSTING FOR PRIVATE OG MINDRE VIRKSOMHEDER
Stabile mail- og webhoteller med over 99,9% oppetid og god kundeservice
Har du spørgsmål så skriv til: info@hostingdk.netWebhotel support

Her kan du finde det mest almindelige spørgsmål, har du brug for at kontakte support så send en mail til support@hostingdk.net

Vejledninger

- Upload af hjemmeside til webhotel med FTP

- Oprettelse af MariaDB/MySQL databaser

- Oprettelse af mailkonto

- Oprettelse af mailalias/viderstilling

- Opsætning af mail - Generel guide til alle mailklienter

- Opsætning af mail - Thunderbird

- Opsætning af mail - Outlook

- Diverse gode gratis programmer til Windows som vi anbefaler

FAQ

Er i ved at lukke?
Nej, driften for eksiterende brugere, men vi tager ikke imod flere nu og anbefaler i stedet at du opretter dig hos cloudnet.dk

Kan jeg slå spamfiltret fra?
Ja du kan selv styre om du vil slå spamfiltret helt fra eller du vil markere/afvise mails med en bestemt spamscore, det kan du styre i kontrolpanelet.

Må jeg bruge webhotellet til backup?
Nej du må ikke bruge din plads til backupformå eller deling af store filer, pladsen er udelukkende tiltænkt mail, databaser og filer til hjemmeside.

Får jeg et domæne med når jeg bestiller?
Nej du skal have et domæne i forvejen, det eneste vi tilbyder er hosting af det, vi anbefaler altid at man anskaffer sig et .dk domæne.

Flytter i mine data for mig
Nej du skal selv flytte din hjemmeside, oprette dine mailkonto på vores server og kopiere evt. mail over fra din tidligere udbyder.

Hvordan betaler man?
Du vil få tilsendt en faktura som du kan betale via bankoverførsel

Hvor kan jeg købe et .dk domæne?
Vi anbefaler at du køber et .dk domæne hos cloudnet.dk
Det er gratis at flytte .dk domæner til dit webhotel, men internationale domæner kan ikke flyttes, der skal du blot ændre navneservere.

Er det gratis at flytte et dk domain til jer?
Ja det er gratis at flytte dk domæner til os hvis du har en af vores webhotel løsninger, læs evt. mere om vores webhotel

kan jeg bruge æøå domæner?
Ja det kan du godt, vi anbefaler dog ikke dem, men hvis du vil tilføje et domæne med danske karakterer så skal du bruge IDN oversættelsen, kan oversættes med https://www.punycoder.com/, det er den kode du skal tilføje dem i kontrolpanelet med.

Hvor kan jeg købe et internationalt domæne?
Vi anbefaler at du køber det hos joker.com som forhandler en masse dæmnetyper herunder .com, net og .org, fordelen ved joker.com leverandør er at det medfølger gratis dns styring med og det er nemt at ændre navneserverne til ns1.hostingdk.net og ns2.hostingdk.net for at dit webhotel vil virke hurtigst muligt.

Flytning af domæne, hvor lang tid går der?
Fra du godkender flytningen af domænet, så kan der gå op til 24 timer før det har effekt på internettet

Hvis jeg selv vil styre DNS hvilke muligheder har jeg så?
Det er muligt at oprette, redigere og slette dns records gennem kontrolpanelet til dit webhotel, men hvis du har DNS et andet sted så er kontrolpaneletogså et godt sted hvor du kan se hvordan vi har sat dns records op med ip adresser, cname og mx

Er der ubegrænset trafik?
Ja der er ubegrænset trafik.

Hvor tit tages der backup?
Der kører ugentlig backup af alle webhoteller til eksterne diske og lokation med RSYNC, vi gemmer dem i 4 uger hvorefter de slettes.

Hvis jeg ikke har behov for maildelen kan jeg så fravælge det?
Ja du kan slå maildelen fra gennem kontrolpanelet, hvis du er i tvivl om hvordan så send os en mail så retter vi det for dig. Vi hjælper også gerne med at sætte DNS op til at pege mod en anden mailudbyder som feks. Google eller Office365.

Kan man bruge wordpress på webhotellet?
Ja det kan du, men du skal selv uploade wordpress med et ftp program til din public_html folder og oprette en database til. Vi har mange brugere som har WordPress på deres webhotel.

Er der nogle 1click website installer?
Nej, vi tilbyder ikke 1click installer, vi syntes det er vigtigt at vores kunder selv kan installere og vedligeholde det software som bruges til deres website, så det er helt almindelig simpel hosting vi tilbyder.

Hvor mange mailkonti kan jeg oprette?
Du kan oprette alle de mailkonti og mailadresser som du har behov for.

Hvor meget plads er der til mail?
Dine mailkonti kan bruge alt den serverplads som du har til rådighed på det webhotel som du har. Du kan stadig vælge at begrænse hver enkelt mailkontos plads hvis du vil, men som udgangspunkt er der ikke sat begrænsninger på mailkonti, det betyder de kan bruge alt din serverplads.

Er der et spamfilter?
Ja der er spamfilter som er baseret på spamassassin som er et af de bedste spamfiltre der findes.

Scanner i for virus?
Nej der er ikke virusscanning, men bruger du spamfiltret så fanger det også virus, vi oplever ikke noget slippe igennem, det er dog ikke en garanti.

Kan jeg tilknytte aliases?
Ja du kan tilknytte alle de aliases som du har behov for.

Er det muligt at få SSL på mit site?
Ja det er muligt at få SSL sat op på din hjemmeside, Ja du kan selv aktivere LetsEncrypt via kontrolpanelet

Vil i sætte SSL op for mig?
Ja du kan bare skrive til support så aktiverer vi ssl og viderstiller http til https for dit site, det er indenfor normal support og helt gratis.


kan jeg få mit Letsencrypt Certifikat udleveret?
Ja når Letsencrypt er aktiveret så gemmer den dit certifikat på serveren. Det kan vi godt kopiere ind i et bibliotekt som du kan hente via FTP, men det er ikke standard så ønsker du sådan en løsning så send os en mail så opretter vi et cronjob på serveren som vedligeholder et cert som du kan hente. Det kan især være en god løsning til wildcard certifikater eller hvis man vil udvikle lokalt. Det vil dog koste dig 100 kr at få sat op.

Opsiger i mit gamle webhotel for mig?
Hvis du har et webhotel et andet sted som du ønsker at flytte til os, så er det dit eget ansvar at opsige det hos din gamle udbyder.

Hvordan opsiger jeg mit webhotel?
Det nemmeste er at du skriver en mail fra den mailkonto du har oprettet mailhotellet med eller fra en mailadresse indenfor samme domæne.
Du kan også bare lade være med at betale din regning, så vil webhotel og regning blive slettet, her bruger vi ikke inkasso.

Hvad er betingelserne?
Det er ret simple betingelser, der er reelt ikke nogle andet end at du skal til enhver tid overholde lovgivningen med det du udgiver på nettet og webhotellet må ikke bruges til store downloads, streaming af video og backupformål, det er kun til hjemmesider og email. Betaler du ikke evt. fornyelse så kan du risikere at dit webhotel bliver lukket og din aftale ophører, data vil bliver slettet efter 4 uger. Der er intet opsigelsesvarsel fra din side og vi forbeholder os retten til enhver tid at kunne opsige mod du får dine penge tilbage for resterende forudbetalt periode. Vi tager backup af dine data og opbevarer dem i 4 uger hvorefter de slettes, det gælder også ved opsigelse. Udover dette så er vi databehandler for dine data og det betyder vi opbevarer dine mails, hjemmeside og database samt oplysning om din adresse, telefonnummer og mailadresse.

Deler i mine oplysninger med andre?
NEJ, vi deler ikke dine oplysninger eller data med andre og vil du gerne have slettet alt hos os så kan du også få gjort det.